Kamis, 31 Maret 2011

H&M Midnight Passion

Geçen bir arkadaşımla hangi tene ne renk daha çok yakışır diye konuşurken bana "Sana kırmızı tonları çok yakışır." dedi. Ben de "Ama ben pek sürmem kırmızı tonları, çok sevmiyorum." diye itiraz etsem de kırmızı/bordo tonlarına bir şans daha verdim. Gelelim fotoğraflara:
Few days ago I was talking with one of my friends about which nail polish colour fits which skin tone and she told me that red&burgundy polish absolutely fits my skin tone (you know, I'm just a little bit darker than white) and I mentioned that I don't like red&burgundy polishes at all. But I decided to give one more chance to burgundy, soo here are the photos:


Bence ileride başka bir şans daha hak ediyor, siz ne dersiniz?
I think it deserves more chances later on, huh?

Rabu, 30 Maret 2011

Designers love Bottles

Hep kıyafet, oje ve makyaj olmasın istedim, o yüzden yine tasarımla alakalı ve sanatsal denilebilecek bir konu seçtim: Ünlü tasarımcıların tasarladığı şişeler. Bu tasarım şişeleri özellikle geçen sene sıkça gördük. Karl Lagerfeld'in son Diet Coke şişe tasarımına bakmadan önce geçen seneki tasarım şişelere kısaca bir göz atalım :)

I just didn't want to talk/write about fashion, nail-trends and make-up, so I picked a different topic which is artistic and about design: The bottles designed by famous designers. We actually saw and heard a lot about these bottles, especially in 2010. Before showing Karl Lagerfeld's latest design for Diet Coke, we will glance at 2010's designs :)

San Pellegrino & Missoni

Evian & Issey Miyake  

Perrier & Dita von Teese

Coca Cola Light & Karl Lagerfeld


Vee karşınızda Karl Lagerfeld'in Diet Coke için tasarladığı şişeler:
And Karl Lagerfeld's latest design for Diet Coke:



Haziran 2011'de satışa sunulacaklarmış ama Türkiye'ye gelir mi bilemiyoruum :(
They will be sold by June 2011 but I don't know if they be available in Turkey too :(

fotoğraflar: AnnaLikes  photos: AnnaLikes

Selasa, 29 Maret 2011

Breaking News!

Sevdiğim bir Alman blogger la française, sadece Türkçe yazmanın yazık olduğunu söyledi. Kısa bir süre önce ben de bu konu üstünde düşünmüş ama kararsız kalmıştım. Bu yorumla birlikte kesin kararımı da vermiş oldum: Bundan sonra İngilizce de yazıcaam! Yazarken gramer hataları yapacağımdan eminim, o yüzden beni dilediğiniz gibi düzeltebilirsiniz :)
Görüşmek üzeree! :)


A lovely German blogger la française told me that I post unfortunately just in Turkish. So I decided to post in English, too. In this way I can be more international.  I'm sure I gonna make some grammer mistakes but you can correct me if you want :) 
See you soon! :)

Şeftali & Bronz

Sürekli kırılmaya başlayan tırnaklarımla başa çıkabilmek için kısacıık kestim ve hem bu yaz hem de önümüzdeki sonbahar öne çıkacak renklerden şeftali rengini seçtim :) Aslında tam şeftali rengi diyemem, biraz daha açık. Ama somon renginden daha koyu gibi. Ben belirli bir rengi yakın tonları arasından rahatça seçebilirim ama iş tanımlamaya gelince olmuyoor, neyse siz fotoğraflardan rengini anlayın artıık :)


Golden Rose 111

Aslında fotoğraflarda gözüktüğünden çok azıcık daha canlı. Bu renk bana hiç yakışmadı bence, daha bronz tenlilere yada benim kadar beyaz olmayan herkese yakışabilir ama :)

Size bu rengin moda olduğunu söylemiştim bu da kanıtım. Lanvin defilesinden. 

Bir de Oscar gecesi Amy Adams da bu tonlarda bir oje sürmüştü ama bundan daha net bir fotoğraf bulamadım :(

Sonraa bu yazının bitmesine yakın sıkıldım, bronz rengi ojeyle birkaç tane uyduruk desen yaptıım :D

sol el

sağ el
Desenler: Flormar Supershine 10 

Bugünlük benden bu kadar, herkese bool ojeli haftalaar! Ciao ;)

Çizgiler

Değinmek istediğim bu yazın başka bir trendi de çizgiler. Elle dergisinin son çekimini de görünce çizgilere daha fazla kayıtsız kalamadım. Bu uzuun trend yolculuğumuza isterseniz bu çekimden birkaç fotoğrafla başlayalım:
     




Şimdi de çizgileri 6 grup altına inceliyoruz:

1- Deniz kenarı çizgileri:
Bol mavili, çizgili parçalar bu gruba giriyor.

Soldan sağa: Jil Sander, Fendi, PPQ

Denizci tarzı bol mavili beyazlı çizgiler demişken bu fotoğrafı paylaşmazsam cidden içimde kalır :D

(Bu Melissalar da pek bir güzelmiş hanii :D)

2- Retro çizgiler:
Bu ilkbaharın canlı renkleri en çok da narçiçeği, mercan ve pembe tonlarıyla 70lerin ruhunu geri getiriyoruz.

Soldan sağa: Marc Jacobs, Tory Burch, Sonia Rykiel

3- İnce çizgiler:

Soldan sağa: Junya Watanabe, Jeremy Laing, Haider Ackermann

4- Canlı ve geometrik çizgiler:

Soldan sağa: Proenza Schouler, Prada, Celine

Stil önerisi: Bu capcanlı, çizgili parçaları giyerken düz ve desensiz parçalarla kombine etmek daha doğru çünkü böylece kıyafetiniz göz yorucu veya rüküş olmaz :)

Genç yıldızlardan Hailee Seinfeld, SAG ödül töreninde Prada'nın bu rengarenk çizgili elbisesini giymişti.

5- Çizgili tshirtler:
Bu yazın&ilkbaharın favori renklerinden sarı çizgili tshirtler giyerek iki trendi beraber uygulayabilirsiniz ;)

Soldan sağa: Jason Wu, Clements Ribeiro, Aquilano e Rimondi

6- Dikey çizgiler: 
Dikey çizgilerin daha uzun ve zayıf gösterdiği söyleniyor ama burada okuduğuma göre dikey çizgiler çok bir farkla olsalar da daha kilolu gösteriyormuş. (Ben yazının yalancısıyım.)

Soldan sağa: Issey Miyake, Wunderkind, Versace

Hangi ünlü hangi çizgili elbiseyi/eteği/ceketi giymiş şeklinde bahsetmeyeceğim ama günlük kombinlerinde sıkça çizgili tshirt ve üstler giyen Rachel Bilson'ın tarzına bir göz atacağız:


 
Genelde kot-çizgili bir tshirt-hırka-bot/babet kombini kurtarıcısı oluyor, ben en çok sonuncuyu beğendim.

Lookbook'tan birkaç fotoğraf eklemeden rahat edemem :D



Tabii ki Blonde Salad:



Biz kızlar böyle giyinirken erkekler de böyle giyinip bize bir güzellik yapsalar mesela ;)




Eveet, bir devasa postun daha sonuna geldik; bu uzuuun postu sonuna kadar okuyan/okuyabilen herkese tebrikleer! 

Senin, 28 Maret 2011

Paint it Black

Bu güzel günde tepeden tırnağa siyah giyilir mi? Bence hayır. Ama bu sabah "siyah kurtarıcıdır" mantığıyla ilk elime geçirdiklerimi giydim.



Tshirt: Boyner
Hırka: Zara
Jeans: Mango
Babet: Twigy
Saat: Breil

Bu fotoğraflarda yüzüm çok soluk, bütün günüm sınavla geçmişti :( Ama bu poz verme işine alışmaya çalışıyoruuum, az kaldı becericem bu işi :D

Herkese iyi akşamlaar :)

I'm in love with...

...these Brian Atwood Felini and...

...these Power pumps :)

Bu ayakkabılarla aşk yaşıyorum, evet :) Aslında modelleri çok değişik değil ama renkleri çok çok güzel, bana harika bir enerji verdiler. Hem çok ince topuklu ayakkabılardan çok hoşlanmadığımı farkettim, böyle hafif kalınca topuğu olanlar bana daha havalı geliyor ;) Neyse ben fazla uzatmayayım, kısaca ben bu ayakkabılara AŞIK OLDUUM :D

Minggu, 27 Maret 2011

Do or Don't?

Son zamanlarda erkekler takım elbiselerle gömlek yerine düz t-shirtler giyiyorlar, beğeniyoruz. V yaka t-shirtler giyiyorlar, beğeniyoruz. Peki ya bu görüntüyü beğenebilecek misiniz kızlaar?


Kenarı işlemeli V yaka bir t-shit ve altından gözüken kıllara (bu güzel günde göz zevkinizi bozuyorsam lütfen kızmayın!) evet mi hayır mı? Cevaplarınızı yorum olarak bekliyoruum ;)

(Benim fikrimi alıcak olursanız Jude Law iyidir, fena değildir de bu sefer cidden olmamış!)

Ne Giydim?

Herkese günaydıın! Evet, dün şeytanın bacağını kırıp ne giydiğimi çekmeyi başardım. Ama fotoğraflar pek profesyonelce (şimdi dürüst olalım, hiç profesyonelce!) olmadı artık zamanla şu poz verme işini kapmayı umuyorum. Öyleyse bakalım dün neler giymişim:


Gözlerim kapalı ve suratımdaki ifadeden bahsetmiyorum bile, siz görmemiş olun ;)


Bluz: Zara
Ceket: Debenhams
Jeans: H&M
Babet: Twigy
Yüzük: Topshop

Bu arada babet giymeyi çok çok çok özlemişim, hep giymek istiyorum. Ve bu yazıların devamını getirebilmeyi umuyorum :)

Sabtu, 26 Maret 2011

Bu Haftanın Şarkıları

Bu haftam bool müzikli geçti, ben de birkaç şarkıya feci taktım. Hep moda hep makyaj hep oje olacak değil ya biraz cumartesi cumartesi parti havasına girme zamanı ;) E o zaman gelsin şarkılar:

Yeni çıkan:


Hafif melankolik:

 
Uyandım
Saat üç, dört, beş
Bana hiç farketmez
Ne zaman çalınsa kalbim
Derler ki bir arkadaşa bakıpta çıkacaktık.

Favori spor şarkım:

Bu şarkıyı önceden de pek severdim ama bu hafta spor yaparken çok sık denk geldi, herhalde ritminden dolayı yeniden favorim oldu, klibi de güzeldir ;)

Vee parti şarkılarııı:


Esas bu şarkıya çok feci taktım, favorilerimin favorisi. Uzun süren ödev hazırlama sürecinde pek sık dinliyoruum.

Bu arada 100. postumu da hazırlamış bulundum, devamının gelmesi dileğiyle :) Herkese bol eğlenceli bol müzikli bol partili cumartesiler! Ciao ;)

Jumat, 25 Maret 2011

NARSmania

Dün çıkışta İstiklal Caddesi'ndeki Demirören'e gitme şansım oldu vee içindeki devasa Sephora'dan tabii ki eli boş dönmedim :) Son zamanlarda aşırı kozmetik alışverişi yapmaya başladım bu arada, hayırdır inşallah! Uzun süredir alıp almamakta kararsız olduğum Schiap ruj benim oldu. Başka Schiap renginde ürün yok, yeni renkler keşfetmem lazııım :D Rujun özelliklerine gelicek olursak semi-matte, o yüzden dudağı çabuk kuruyanlar için biraz kullanışsız. Rengi ojesiyle aynı, ojeye bakmak için buraya tıktık. Fotoğraflara gelirsek:





Bir de makyaj yaptım, pek tarzım değil ama olsun. Gerçek makyaj bloggerlarına bırakıyorum yorumu, ben de makyaj yapma kabiliyeti var mı? :D



Başka yeni renklerini keşfedene kadar Nars ürünlerine bir ara vermeyi planlıyorum, malum daha çok keşfedilecek marka var :D